Omdat jij ertoe doet!

Wij zijn verhuisd

nieuws | 01-11-2019

Wij zijn verhuisd met ingang van 1 november 2019...

Save the date: Netwerkdag Traumacentrum Jeugd Limburg

nieuws | 23-07-2018

Op donderdag 8 november organiseren wij een netwerkdag voor verwijzers en ketenpartners.


Tijdens de netwerkdag maken wij...

Teamdag Traumacentrum Jeugd Limburg

nieuws | 04-07-2018

Onlangs vond er weer een teamdag plaats van Traumacentrum Jeugd Limburg.

Adequate hulp voor jonge slachtoffers

nieuws | 07-11-2016

Nummer 1 praatte met drie deskundigen op het gebied van jeugdhulpverlening die nauw betrokken zijn bij het nieuwe centrum. Wil Hermans,...

Het behandelen van trauma's bij kinderen op L1 Radio

nieuws | 02-11-2016

Guy van Rijswijk van Xonar en Willeke van Esch van Mondriaan, beiden behandelaar, vertellen over het Traumacentrum Jeugd Limburg en wat er...

Omdat jij ertoe doet!

Welkom op de website van het Traumacentrum Jeugd Limburg!

Wij vinden dat kinderen, jongeren en hun ouders die te maken hebben (gehad) met ingrijpende en traumatische gebeurtenissen, recht hebben op snelle en passende hulp. Dat lijkt heel vanzelfsprekend. Maar in de praktijk lopen zij nog tegen veel muren aan.

Het Traumacentrum Jeugd Limburg is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties. Wij hebben onze kennis rondom traumahulp gebundeld. Daardoor kunnen we binnen Traumacentrum Jeugd Limburg bieden wat er nodig is op het gebied van traumabehandeling. 

Elk mens en elke traumatische ervaring is uniek en vraagt om een andere aanpak. We gaan vooral samen met jou op zoek naar de oplossing die bij jou past.

Wij begrijpen wat angst is en wat het vraagt om traumatische gebeurtenissen te verwerken. Je moet het zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen. Wij helpen je om je angsten aan te pakken, je zelfvertrouwen terug te krijgen en je leven weer terug op te pakken.

Wij gaan voor jou. Omdat jij ertoe doet!