Ik kan al vaker genieten van het leven

Moeder: 'Ik dacht dat ik had leren leven met de herinnering. Maar ik was niet aan het leven. Ik was aan het overleven. Tijd heelt veel maar niet dit soort wonden. Door het verwerken van mijn traumatische ervaring heb ik kunnen loslaten. Ik heb minder stress, nauwelijks nog last van angst en psychische klachten. Ik kan al vaker genieten van het leven.’

Als uw kind ingrijpende ervaringen heeft meegemaakt, kan dat leiden tot allerlei klachten. Dat kunnen lichamelijke en psychische klachten zijn zoals concentratieproblemen, vermoeidheid en angstgevoelens. Misschien wordt uw kind chronisch gepest of is het getuige geweest van huiselijk of seksueel geweld.

Traumaklachten verdwijnen niet vanzelf. Het is belangrijk dat ze worden behandeld. Hiermee geeft u uw kind kans op een optimale ontwikkeling. Traumacentrum Jeugd Limburg kan uw kind ondersteunen bij het verwerken van traumatische ervaringen.  Wij hebben veel ervaring met het behandelen van trauma. In ons team van specialisten is alle benodigde kennis over traumabehandeling gebundeld. U bent bij ons dus altijd aan het goede adres. Wij werken ook samen met veel partners om ons heen. Als het nodig is om deze partners in te schakelen, dan kunnen wij dat snel en in goede afstemming met u doen.

Misschien heeft u ook zelf te maken gehad met mishandeling en huiselijk of seksueel geweld. Dan kunt u samen met uw kind gebruik maken van onze hulp. Wij behandelen niet alleen kinderen en jongeren maar ook hun ouders. Samen met u zoeken we naar oplossingen. Dat vinden wij belangrijk. Want u kent uw kind het beste. We nemen niet over maar we staan naast u. Wij voelen ons verbonden met u en handelen vanuit waardering voor u, uw kind en uw gezin.

Om bij ons terecht te kunnen, heeft u een verwijzing nodig voor uw kind via uw gemeente of uw huisarts. Daarnaast moet het toegangsteam jeugd van de gemeente waar u woont, een beschikking afgeven. Bij het aanvragen hiervan kunnen wij helpen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.