Plantje in zon

Over ons

Het Traumacentrum Jeugd Limburg is een samenwerkingsverband van Koraal, Mondriaan en XONAR. Wij zijn specialist op het gebied van traumabehandeling. Als samenwerkingsverband hebben wij onze kennis en onze hulp gebundeld. Hierdoor zijn wij in staat een compleet trauma-aanbod te bieden. Wij bieden onze hulp aan vanuit 1 aanmeldpunt voor heel Limburg.

Sneller en beter
Onze samenwerking levert belangrijke voordelen op voor kinderen, jongeren, jong volwassenen en hun ouders die traumabehandeling nodig hebben:

  • Zij hoeven zich nog maar bij 1 loket te melden
  • Ze krijgen sneller de juiste hulp
  • Er zijn geen wachtlijsten
  • We behandelen niet alleen het kind maar ook de ouders
  • We zijn er ook voor asielzoekers en kinderen, jongeren en jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking
  • We garanderen kortere behandeltrajecten.

Van 0 – 23 jaar
Het Traumacentrum Jeugd Limburg werkt voor kinderen, jongeren en jong volwassenen in de leeftijd van 0- 23 jaar die te maken hebben (gehad) met geweld en/of andere traumatische gebeurtenissen. Ook jongeren bij wie er een vermoeden daarvan is, kunnen bij ons terecht. Wij richten ons ook op de ouders. Vaak is er immers sprake van gezinsproblematiek. Dan zetten we in op gezinsbehandeling omdat deze aanpak de beste resultaten oplevert.

Onze drive
Wij vinden dat kinderen en jongeren recht hebben op een onbezorgde en veilige jeugd. Onze inzet is erop gericht om trauma zoveel mogelijk te voorkomen. Daar maken we ons hard voor. En daar hebben we onze samenwerkingspartners hard voor nodig. Helaas lukt het niet altijd om preventief in te steken. Ingrijpende gebeurtenissen gebeuren soms heel plotseling of spelen zich af zonder dat anderen ervan af weten. Dan bieden wij hulp in de vorm van traumabehandeling.

Samen en gelijkwaardig
Voor ons is ‘samen’ het sleutelwoord.  Wij doen het samen….. met kinderen, jongeren en hun gezinnen, verwijzers en samenwerkingspartners.

Het maakt daarbij voor ons geen verschil waar je vandaan komt, wat je achtergrond is en wat je hebt meegemaakt. Voor ons is iedereen gelijk. Wij waarderen ieders eigenheid en cultuur.

Onze medewerkers
Het team van het Traumacentrum Jeugd Limburg bestaat uit 13 medewerkers. Hieronder stellen we ons graag voor.

Elke Brants Elke Brants

Wat mij typeert: ik houd van werken met andere culturen. Ik ben volhardend, gedreven, open “minded”, gezond nieuwsgierig en ik ga graag samen met jou op pad op zoek naar antwoorden en oplossingen. Van feedback kan je leren, dus ik hoor ook graag van jou hoe jij me zou typeren als jouw behandelaar.  
Anja Budie

Anja Budie

Het enthousiasme en de inhoudelijke diversiteit binnen ons team ervaar ik als kracht. Bovenaan staat voor mij dat het kind, de jongere, de ouder(s) en andere betrokkenen zich op hun gemak en gehoord weten.  

Anniek van Maaswaal
Melanie van der Mark
Maartje van Roij

Ik ben een open, enthousiast en zorgend mens. Iemand die je een luisterend oor biedt en een helpende hand. Ik doe gedreven mijn werk met veel kennis en expertise.
Vanessa Schiffelers

Getroffen door de kwetsbaarheid en krachtigheid van jonge kinderen wil ik graag op een speelse manier  ondersteunen door op een onbevooroordeelde, rustige en vertrouwelijke manier met jou in verbinding te komen.
Heidi Taubert

Ik zet als klinisch psycholoog-psychotherapeut alles in wat ik te bieden heb om jou te helpen trauma los te laten.
Anke Wijnands

Met veel plezier werk ik met kinderen, jongeren en jong volwassenen en ouders waarbij ik een uitgebreide rugzak aan mogelijkheden heb om iemand te helpen. Mijn motto is: Zo licht als ‘t kan en zo zwaar als nodig is. Aansluiten bij wat op dat moment het meest nodig is, staat bij mij altijd voorop. Gewoon: samen aan de slag.
Denise Wijsen

Collega's omschrijven mij als dynamisch, leergierig, zorgzaam, enthousiast en als iemand met een frisse blik. Ik hoor graag of jij er ook zo over denkt